Безперебійне енергозабезпечення для бізнесу: способи розв’язання проблеми

Безперебійне енергозабезпечення для бізнесу: способи розв’язання проблеми

Ведення бізнесу в нинішніх умовах — справа непроста. А перебої з електропостачанням тільки погіршують становище. Порушуються виробничі процеси, падає продуктивність праці, знижуються товарообіг та якість послуг. Усе це позначається на прибутку компаній і змушує власників бізнесу шукати альтернативні джерела електроенергії.

Сонячні станції та системи збереження енергії

Варіанти розв’язання проблеми можуть бути різні. Один із найефективніших способів домогтися безперебійного енергопостачання для підприємства — СЕС під ключ від Solar Garden.

Принцип роботи заснований на здатності фотоелектричних панелей перетворювати сонячне світло в електроенергію. Завдяки цьому можна буде частково або повністю забезпечувати виробничий процес, роботу електроприладів, обладнання та устаткування, освітлення та опалення приміщень. 

Мало того, встановивши мережеву або гібридну сонячну станцію, компанія чи підприємство зможе скидати надлишки генерації СЕС у загальну мережу та продавати їх державі. За короткий період інвестиції окупляться, це дасть змогу отримувати вже чистий дохід. Сонячні панелі мають тривалий термін служби, вони можуть ефективно функціонувати протягом 25–30 років і більше, гарантуючи стабільну вигоду. 

Ще одним способом забезпечення безперебійного електропостачання є встановлення Energy Storage — систем зберігання енергії. За своєю суттю вони є потужними повербанками, здатними накопичувати електрику, а потім віддавати її в період високих енергетичних потреб, у разі перебоїв або аварії в мережі.

Використовуючи Energy Storage, можна не тільки забезпечити безперебійну роботу підприємства, а й знизити витрати на електроенергію, а також заробити на її продажу або на допоміжних послугах надання резерву потужності, регулювання частоти.

Вельми ефективним рішенням є використання системи збереження енергії в поєднанні з сонячною електростанцією. Найбільше енергії фотоелектричні панелі генерують вдень, але вона може використовуватися не відразу. Energy Storage дає змогу накопичувати надлишок, а потім використовувати його в нічний час або в період низької генерації. При цьому система збереження енергії може працювати й від електромережі, що є поширеною практикою.

 Чому надати перевагу

У забезпеченні безперебійного енергопостачання зацікавлені власники:

  • промислових і виробничих підприємств;
  • ферм і сільськогосподарських об'єктів;
  • складських приміщень та логістичних центрів;
  • ТЦ і супермаркетів;
  • готелів та ресторанів;
  • автозаправок та паркувань.

Вибір способу розв’язання проблеми залежатиме від багатьох факторів. Щоб не помилитися, краще звернутися за допомогою до фахівців, які проведуть аудит енергоспоживання та розроблять проєкт, що стане найкращим варіантом для кожного підприємства.

0 коментарів
17 переглядів
2 дні тому
Коментарі

Коментарі відсутні
завантаження файлу
Додати замовлення